Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları Web Sayfası

ÜYELER

Kocaeli Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu

Adı - SoyadıE-PostaAlan Adı
Prof. Dr. İbrahim ŞİRİN (Başkan)ibrahim.sirin@kocaeli.edu.trFen Edebiyat Fakültesi/Tarih
Prof. Dr. Ümit ALNIAÇIK (Bşk. Yrd.)umit.alniacik@kocaeli.edu.trİkt.ve İd.Bil.Fak./İşletme
Prof. Dr. Elif ÇELEBİ ÖNCÜ elifceon@kocaeli.edu.trEğitim Fakültesi/Temel Eğitim
Prof. Dr. İdil SAYIMERisayimer@kocaeli.edu.trİletişim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Prof. Dr. Yıldırım TORUN yildirim.torun@kocaeli.edu.trFen Edebiyat Fakültesi/Felsefe
Prof. Dr. Ali Poyraz GÜRSON poyraz.gürson@kocaeli.edu.trİkt.ve İd.Bil.Fak./Uluslararası İlişkiler
Prof. Dr. Neslihan KIYARneslihan.kiyar@kocaeli.edu.trGüzel San.Fak./Resim

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Etik Kurulu

Prof.Dr.Hüsnü EFENDİBaşkan
Prof.Dr.F.Süreyya CEYLAN
Prof.Dr.Aynur KARADENİZ
Prof.Dr.Esra GÜZELDEMİR AKÇAKANAT
Prof.Dr.Zeynep CANTÜRK
Prof.Dr.Aydın ÇORAKÇI
Prof.Dr.İlknur BAŞYİĞİT

Kocaeli Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Etik Kurulu

Prof.Dr.Alpaslan FIĞLALI figlalia@kocaeli.edu.trBaşkan
Prof.Dr.Bülent ORUÇ bulent.oruc@kocaeli.edu.tr
Prof.Dr.Mehmet YILDIRIM myildirim@kocaeli.edu.tr
Prof.Dr.Murat HOŞÖZ mhosoz@kocaeli.edu.tr
Prof.Dr.Nilüfer HİLMİOĞLU niluferh@kocaeli.edu.tr
Prof.Dr.Ufuk YILDIZ uyildiz@kocaeli.edu.tr
Prof.Dr.Sevil VELİ sevilv@kocaeli.edu.tr

İLGİLİ MEVZUATLAR

YÖK Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi

BAŞVURU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ (KOÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu Onay Belgesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. KOÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu toplantıları Akademik Takvim dahilinde 15 günde bir yapılır.

2. KOÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu’na başvurular bağlı bulunulan birimler (Dekanlık, Enstitü Müdürlüğü, Yüksekokul Müdürlüğü vb…) üzerinden Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) aracılığı ile yapılır.

3. KOÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu, projeleri Yükseköğretim Kurumları (YÖK) Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi’ni dikkate alarak inceler.

4. Sağlık alanında olup Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu görev alanına giren çalışmalar ile Sosyal ve Beşeri Bilimler alanı dışında gerçekleştirilen çalışmalar Etik Kurulumuz tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.

5. Önlisans ve Lisans öğrencileri ile birlikte yapılan çalışma başvuruları kabul edilmeyecektir.

6. Seminer dersleri kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ (KOÜ) - Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu Onay Belgesi Başvurularında Başvuru Dosyası'na Konulması Gereken Belgeler:

A PROJE ve BİLİMSEL ARAŞTIRMA BAŞVURULARI İÇİN

• Projelerin ilgili kuruma sunulduğu şekli ile tam metni eklenir.

• Proje ile ilgili yapılacak her türlü  anket, mülakat, çekim, odak grup çalışması ve benzeri uygulamalar için yasal izin belgesi eklenir.

• Projede kullanılacak anket, mülakat,  çekim, odak grup çalışması ve benzeri uygulamalarda kullanılacak sorular ve içerikler eklenir.

• Başvuru sahibinin açıklayıcı ıslak imzalı bir başvuru dilekçesi eklenir.

• Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Yayın Etiği Taahhütnamesi eklenir.

• Aydınlatılmış Gönüllü Onam Formu eklenir.

B PROJE DIŞINDAKİ DİĞER ARAŞTIRMALAR İÇİN

• Araştırma ile ilgili yapılacak her türlü  anket, mülakat, çekim, odak grup çalışması ve benzeri uygulamalar için yasal izin belgesi veya ilgili kurumca talep edilen etik kurul onay yazısı eklenir.

• Araştırmada kullanılacak anket, mülakat,  çekim, odak grup çalışması ve benzeri uygulamalarda kullanılacak sorular ve içerikler eklenir.

• Başvuru sahibinin açıklayıcı ıslak imzalı bir başvuru dilekçesi eklenir.

• Öğrenciler için danışman dilekçesi eklenir.

• Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Yayın Etiği Taahhütnamesi eklenir.

• Aydınlatılmış Gönüllü Onam Formu eklenir.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Yayın Etiği Taahhüdnamesi
Aydınlatılmış Gönüllü Onam Formu