Rektörümüzden 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü Mesajı

Aziz Vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına çıkan ve “Çanakkale Geçilmez” diyerek canlarını ortaya koyup bu toprakları savunan kahraman şehitlerimizin büyük hatırası, bugün de millet olma, birlik olma şuurumuzu en net biçimde ortaya koyan ecdadımızın mirası, ilham kaynağımızdır.

O gün olduğu gibi bugün de, aziz milletimiz yan yana omuz omuza durarak, vatanına duyduğu bağlılık ve sadakatle örnek olmaktadır. “18 Mart Ruhu”, tarih boyunca verilen tüm şehitlerimizin hatırasıyla birlikte bu topraklarda ve milletimizin kalbinde yaşamaya devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi Çanakkale ve Kurtuluş savaşında göstermiş olduğu cesaret ve kararlılığın bir benzerini gösteren aziz milletimiz, kadim geleneğimizdeki vatan sevgisinin büyüklüğünü yeniden tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu gelenek ve Çanakkale ruhu, kutlu bir emanet gibi taşınarak yeni nesillere miras bırakılacaktır.

Kocaeli Üniversitesi olarak aziz milletimizin “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin” yıldönümünü kutluyor; Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da kahramanlıklarıyla destan yazan tüm şehitlerimizin hatırası önünde şükran, minnet ve saygıyla eğiliyoruz.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü