"İman Meyvesini Bu Dünyada Vermeli"

Seka Park'ta faaliyetini sürdüren Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi'nde bu yıl da çeşitli konularda öğrencilere yönelik seminerler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Kocaeli halkını ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini çeşitli seminerler ve faaliyetlerle bir araya toplayan Kültür Evi'nde dün (30.03.2017) KOÜ İlahiyat Fakültesi Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Çetres tarafından "Hadis Geleneğinde İman Esasları" adlı bir konferans verildi.

"İman İnanmak, İslam'ın Şartlarıysa Uygulamaktır"

İmanın inanmak, İslam'ın şartlarınınsa uygulamak olduğunu ifade eden Çetres, Allah'ın iyiliği ve kötülüğü yarattığını ancak seçimleri insanların yaptığını vurguladı. Çetres ayrıca insanların seçimlerinde özgür ancak Allah'a karşı sorumlu olduklarını söyledi.

Konferansın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Recai Çetres'e, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültürevi Müdürü Yıldırım Karadeniz tarafından seminerden ötürü teşekkür belgesi verildi.

Haber : Fatih Osma (Radyo K.İ.)