Halk Oyunu Ekibinde Siz de Yerinizi Alın

Kocaeli Üniversitesi Yöresel Halk Oyunları kurs kayıtları devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin ücretsiz olarak katılabileceği kurslarda Erzurum yöresi ve Aydın yöresi halk oyunları ekibinde sizler de yerinizi alabilirsiniz. Bir yıl boyunca sürecek eğitimin sonunda ise halk oyunu gösterisi düzenlenecek.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kurslar ile üniversitemiz gençlerinin ülkemizin kültürel değerleriyle buluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda Erzurum yöresi ve Aydın yöresi halk oyunları öğrencilere öğretiliyor.

Yıl Sonunda Özel Gösteri Yapılacak

Erzurum yöresi halk oyunları çalışmaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Sertip Cengiz tarafından veriliyor. Eğitimler Salı ve Cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında Sosyal Tesisler Kardelen toplantı salonunda başlıyor.

Başvurusu devam eden bir diğer halk oyunu kursu ise Aydın yöresi Zeybek halk oyunu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Azmi Yurtkulu tarafından verilecek Zeybek halk oyunu ise Pazartesi ve Çarşamba günleri 16.00-18.00 saatleri arasında yine Sosyal Tesisler Kardelen toplantı salonunda yapılacak.

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin katılabileceği halk oyunları kurslarına ilgi duyanlar çalışmalara katılıp yıl sonundaki gösteride yerini alabilir. Kursa başvurmak isteyen öğrencilerimiz http://sksdb.kocaeli.edu.tr/SKSDB/kurs-kayit adresinden kayıt formunu doldurabilirler.