Rektörümüzden "Hoş Geldiniz" Mesajı

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan değerli öğrencilerimiz,

Yoğun bir emek ve çaba gerektiren zorlu bir süreçten başarıyla çıkarak 2017 LYS Sınavında başarılı olarak üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazandınız. Öncelikle sizleri bu başarınızdan ötürü tebrik ediyor, eğitim hayatınızın her aşamasında bugünkü gibi gururlu ve mutlu olmanızı temenni ediyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz, bugün katılmaya hak kazandığınız Kocaeli Üniversitesi, yerli ve yabancı 81.000’den fazla öğrencisi, 3000’i aşkın personeli ile birbirine gönülden bağlı, dev bir ailedir. Sizlerin de parçası olmanızla birlikte, ailemiz daha da güçlü ve daha büyük bir aile oldu. Üniversitemizde; bulunacağınız ortamda, yaşayacağınız deneyimlerde ve alacağınız eğitimde kendinizi bu ailenin bir ferdi olarak hissetmenizi, eğitim alacağınız kuruma aidiyet duymanızı dilerim.

Kocaeli Üniversitesi; modern sosyal tesisleri, fitness salonları, spor alanları, kapalı yüzme havuzu gibi imkanlarıyla örnek bir yerleşkeye sahiptir. Üniversite hayatınız içerisinde bu tür sosyal faaliyetlere katılmak daha verimli bir eğitim hayatı sürmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte uluslararasılaşma konusunda önemli adımlar atmış olan üniversiteniz her sene çok sayıda öğrencinin yurtdışında eğitim alabilmesi ve farklı kültürleri görebilmesi adına kaynak yaratmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmalı üniversite hayatının derslerin ötesinde bir kültür ve kimlik kazanma süreci olduğunun farkında olmalısınız.

Derslerde başarı, sosyal faaliyetler ve kişisel gelişim ile harmanladığınız bir üniversite süreci; üniversitemizin sizlere sağlamış olduğu burs imkanları, yemek bursları ve yarı zamanlı çalışma burslarından faydalanmanızı sağlayacak aynı zamanda gelecekteki meslek hayatınıza önemli katkılar sunacaktır.

Öğrencilerimizin Kıymetli Aileleri,

Evlatlarınızın bu büyük başarısında sizlerin de en az onlar kadar emeği olduğunu ve bugün belki de onlardan daha fazla sevinç ve gurur duyduğunuzu biliyoruz. Bugüne dek iyi bir insan ve başarılı bir öğrenci olarak yetiştirdiğiniz evlatlarınızı; donanımlı bir birey, ülkesine ve milletine faydalı bir vatandaş, meslek hayatı için yeterli bir erişkin olma yolunda aracılık etmek üzere emanet alıyoruz. Emanetiniz emanetimiz! Evlatlarınız evlatlarımızdır! Tüm öğrencilerimize her zaman bir anne baba şefkati ve eğitimci hassasiyeti ile yaklaşacağımıza şüpheniz olmasın. İnanıyorum ki emeklerinizin hiç biri boşa çıkmayacaktır.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Büyük emeklerle eriştiğiniz başarınızı şahsım ve kurumum adına en kalbi hislerimle tebrik ediyorum. Hayatınızda önemli bir aşamaya girmiş bulunuyorsunuz. Sizlere sonsuz başarılar diliyor, yeni eğitim-öğretim yılında buluşmayı temenni ediyorum.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü