KOÜ VAKFI GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Kocaeli Üniversitesi Vakfı sunduğu hizmetlerle gün geçtikçe gelişerek öğrencilerin ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personeline, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarda her türlü katkıyı sağlayan KOÜ Vakfı, farklı alanlarda verdiği hizmetlerle de adından söz ettiriyor. Kocaeli Üniversitesi’nin gelişmesi, verimliliğin artması, genişletilmesi, mali kaynakların güçlendirilmesini amaçlayan KOÜ Vakfı, bünyesinde bulundurduğu KOUSTORE projesi ile lisanslı ürünler tasarlayarak öğrencilerin üniversite anılarını kalıcı hale getiriyor.

"Yaklaşık 200 Öğrenciye Burs İmkanı Sunuluyor"

Kocaeli Üniversitesi Vakfı’nın kuruluş amaçları hakkında bilgi veren KOÜ Vakfı Genel Sekreteri Cihan Emre Tomruk, vakfın öğrencileri maddi - manevi her alanda desteklediğini söyledi. 1993 yılında kurulan vakıfta Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine burs imkanlarının sunulduğunu da belirten Tomruk, "Vakfımız üniversitemizde yer alan projelere katkı sağlayarak vizyonsal açıdan üniversitemizi desteklemek amacıyla kurulmuştur." dedi.

Kocaeli Üniversitesi Vakfı aracılığıyla öğrencilere sağlanan burs imkanlarının son dönemlerde oldukça geliştiğini ifade eden Tomruk, "Yaklaşık 200 üniversite öğrencisine burs vermekteyiz. Vakıfta gerçekleştirdiğimiz projelerle hem öğrencilere destek olmayı hem de üniversitemizin kalkınmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

"KOUSTORE Kişiye Özel Tasarımlarla Üniversite Anılarını Canlı Tutacak"

Koordinatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Vakfı'nın gerçekleştirdiği KOUSTORE projesi hakkında bilgi veren Cihan Emre Tomruk, projenin gelirlerinin öğrencilere burs olarak ayrıldığını ifade ederken üniversitemizin kurumsal aidiyetine katkı sağlayacağını kaydetti. Kişiye özel lisanslı ürün tasarımlarının öğrencilere destek vermek amacıyla KOUSTORE’da satışa sunulduğunu da söyleyen Tomruk, " Bu projeyle öğrencilerin part time çalışmalarına da olanak sunuyoruz. Bu imkanlarla öğrencilere hem maddi katkıda bulunuyoruz hem de onların mesleki tatminlerini sağlamak amacıyla projeye önem gösteriyoruz." diye konuştu.

"KOÜ Gardırop Projesiyle İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ulaşacağız"

KOÜ Vakfı Genel Sekreteri Cihan Emre Tomruk, vakıf bünyesinde yeni projelerin de hazırlandığını belirterek "KOÜ Gardırop adlı bir projemiz bulunuyor ve tamamen sosyal bir proje olduğunu ifade etmek isterim. Kocaeli Üniversitesi sosyal tesislerinde oluşturulacak olan mekanla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz kendi evlerinde bulunan bir gardıropmuş gibi içerisinde yer alan ürünlerden faydalanabilecekler. Projelerimiz Kocaeli Üniversitesi Vakfı tarafından başlatılmış olsa bile projeler tamamen Kocaeli Üniversitesine aittir. Bu projeler sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere daha kolay şekilde ulaşmamız sağlanacak." ifadelerini kullandı.

KOÜ Gardırop projesi, Kocaeli Üniversitesi merkez kampüsünde başlasa da diğer Meslek Yüksekokullarında da hizmet vermesi amacıyla çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydeden KOÜ Vakfı Genel Sekreteri Cihan Emre Tomruk, bu proje sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yerinde ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Kocaeli Üniversitesi’nin etkili çalışmalarından biri olan KÜV Yayınları hakkında da bilgi veren Tomruk, üniversite bünyesinde okutulan bazı derslerin kitaplarının KÜV Yayınları aracılığıyla temin edilebileceğini ve bu sayede hem hocaların hem de öğrencilerin ihtiyaçlarına yanıt verileceğini kaydetti.

"Öğrenci Pazarı Üniversitemizin Sosyal İmkanlarını Daha da Geliştirecek"

Kocaeli Üniversitesi merkez kampüsünde hazırlıkları sürdürülen Öğrenci Pazarı hakkında görüşlerini aktaran Tomruk, "Öğrenci Pazarı, İzmit Belediyesi'nin vizyon projelerinden bir tanesiydi. Biz de bunun içerisinde KOUSTORE olarak yer alacağız. İzmit Belediyesi ile beraber belirleyeceğimiz, içerisinde öğrencilerin kendi eşyalarını satabileceği bir panayır alanı şeklinde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Yapılacak olan bu pazarla birlikte öğrenciler sosyal alanda kendilerini geliştirirken bizler de KOUSTORE projesiyle öğrencilere yerinde hizmet vereceğiz." şeklinde konuştu.

“Rektörümüz Bizi Her Anlamda Destekliyor”

KOÜ Vakfı Genel Sekreteri Cihan Emre Tomruk, üniversite yönetimi tarafından tüm projelerde desteklendiklerini belirterek “Projelerimizde Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü hocamız bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemiyor. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Öznur Gökkaya’ya da teşekkürlerimi iletmek isterim. Projelerimize verdikleri desteklerle öğrencilerimize en gelişmiş imkanlarla hizmet verme gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Haber: Helin Kaya (BHİ)