Prof. Dr. Z. Mine Solak Emeklilik Töreni

Üniversitemiz Tıp Fakültesi emektar ve değerli öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Z. Mine Solak için bugün (20.09.2017) emeklilik töreni düzenlendi.

Balıkesir Valisi Yazıcı, Rektörümüzü Ziyaret Etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

İlahiyat Fakültesindeki İlk Ders İstanbul Müftüsünden

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı ilk dersi bugün(19.09.2017) İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından verildi.

İstanbul Müftüsü Rektörümüzü Ziyaret Etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü ziyaret etti.

Meslek Yüksekokulları Kurulu Toplantısı Yapıldı

2017-2018 akademik yılı ilk MYOK (Meslek Yüksekokulları Kurulu) toplantısı bugün (14.09.2017) Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük ve Meslek Yüksekokulları Müdürlerinin katılımı ile Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Oryantasyon Toplantısı

Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü tarafından hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik bugün(14.09.2017) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde Oryantasyon Toplantısı düzenlendi.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Üniversitemiz Takımı Tasarım Ödülünü Kazandı

İlki 2005 yılında TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından güneş enerjisi kategorisinde gerçekleştirilen Alternatif Enerjili Araç Yarışları - "Efficiency Challenge Electric Vehicle" etkinliğinin 13.sü batarya ve hidrojen yakıt pilli araçlara yönelik olarak 21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Kocaeli Körfez yarış Pistinde düzenlendi.

Resmi Yazışma Protokolü ve Resmi Hitap Biçimleri Eğitimi

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı tarafından üniversitemiz birimlerinde resmi yazışma işlemleri ile ilgilenen personellerin mesleki faaliyetlerini geliştirmek amacıyla "Resmi Yazışma Protokolü ve Resmi Hitap Biçimleri" eğitimi gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol'dan Sırbistan'da "Türkiye'de Seramik" Fotoğraf Sergisi

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Sırbistan Sancak Bölgesinde bulunan Novi Pazar şehrinde Kartepe Belediyesi "Unutulmuş Değerler Festivali" kapsamında "Türkiye'de Seramik" isimli fotoğraf sergisi açtı.

Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı, Rektörümüzü Ziyaret Etti

Konya Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ziya Yalçınkaya, Rektörümüze nezaket ziyaretinde bulundu.

Üniversitemizde Bayramlaşma

Üniversitemizde bugün (24.08.2017) Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler Kardelen Salonu'nda "Bayramlaşma Töreni" yapıldı.

KOÜ Diş Hekimliği Fakültesi DUS'da Başarılarına Devam Ediyor

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2016 yılı Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) başarı sıralamasında ikinci oldu.

Korgeneral Metin Gürak'tan, Rektörümüze Veda Ziyareti

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atanan Korgeneral Metin Gürak, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye veda ziyaretinde bulundu.

Çünkü, Bu Olanlar Nasıl Olsa Bir Rüyaydı…

Yayın yönetmenliğini ve kurgusunu Prof. Dr. Emin Sami Arısoy'un yaptığı "Çünkü, Bu Olanlar Nasıl Olsa Bir Rüyaydı…" kitabı Kocaeli Üniversitesi tarafından, 17 Ağustos'ta yitirilenlerin anısına hazırlanıp, ilk kez 2001 yılında basılmıştır.

Kocaeli Üniversitesi Bodrum-Kos Depremi Tsunami Simulasyon ve Arazi Gözlemi Çalışmalarına Katıldı

21 Temmuz 2017 günü Türkiye saati ile 01.31 de Gökova Körfezi'nde Mw: 6.6 büyüklüğünde depremin ardından tsunaminin izlerini belirlemek ve hasar tespiti yapmak amacı ile Üniversitemiz, Jeofizik Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr. Ergin Ulutaş arazi gözlem çalışmalarına katıldı.

Uludağ Milli Parkı, Bursa ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Özkan'ın yürütücüsü olduğu, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Uludağ Milli Parkı, Bursa ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi VI" projesiyle, Türkiye'nin pek çok yöresinden gelen eğitimcilere, Ekolojik Temelli Doğa eğitiminin nasıl verileceği ve doğaya duyarlı öğrenciler nasıl yetiştirileceğinin öğretilmesi hedeflendi.

Üniversite Tercihinde Sıkışan Aday Öğrenciler Ne Yapmalı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem YILDIZ GÜNDOĞDU, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, aday öğrencilerin kendileri için doğru tercihte bulunmaları için izlemeleri gereken yol ve ailelerin bu konuda neler yapması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversite Hastaneleri Toplantısı Yapıldı

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı, 17 Temmuz günü, Rektörlüğümüzde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve UluslararasıDüzeyde Etki ve Yansıması Paneli Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (18.07.2017) düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Etki ve Yansıması Paneli konferans salonunda gerçekleşti.