Rektörlüğümüzden İdlib’deki Alçak Saldırıya Yönelik Açıklama

Suriye’de çatışmaların en sıcak bölgesi İdlib’de rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırı neticesinde 5 askerimiz şehit olmuş, 5 askerimiz yaralanmıştır.

Kocaeli Üniversitesi olarak; bu elim olay sonrasında Memleketimizin ve Aziz Milletimizin hissettiği derin üzüntü ve kederi paylaşıyor, Devletimize, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve Polisimize terör ile mücadelede başarılar diliyoruz. Üniversitemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de tüm fertleri ile devletimizin yanında, aziz milletimizin hizmetindedir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar vermeye çalışan Teröristler ve onların işbirlikçilerine karşı yürütülen mücadele; milletimizin her defasında sınavdan başarıyla geçmiş birlik ve beraberliğinin, vatan sevdasının, Cumhuriyetine ve devletine sahip çıkışının en önemli örneklerinden biridir. Kadim tarihimiz bu hainlerin asla başarıya ulaşamadıklarını, karşılığında en ağır cezaları bulduklarını defalarca göstermiş, milletimizi muzaffer kılmıştır.

İdlib’de yaşanan menfur saldırıda şehitlik mertebesine ulaşan 5 kahraman askerimizi rahmetle anıyor, 5 kahraman yaralı askerimize acil şifalar diliyor, başta şehitlerimizin ailesi ve yakınları olmak üzere tüm milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, başsağlığı diliyoruz.