Rektörlüğümüzden Ermenistan'ın Azerbaycan Saldırısına Yönelik Açıklama

Son günlerde dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyerek, bölgedeki barış ve huzurun önünde en büyük engel olduğunu bir kez daha gösteren Ermenistan’ın tahrikkar saldırganlığı ve uluslararası hukuku hiçe sayan tavrını Kocaeli Üniversitesi olarak şiddetle kınıyor, tüm varlığımızla geçmişte olduğu gibi bugün de Azerbaycan’lı kardeşlerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz.

Balkanlardan, Orta Asya’ya ve Uzak Doğu’ya kadar uzanan Türk varlığının ve kimliğinin birbiriyle kardeşlik bağları içerisinde, ayrılmaz bir bütün olduğuna inanıyor, bu kutlu zincirin en önemli halkalarından olan Azerbaycan hükümetine ve Azerbaycan’lı soydaşlarımıza haklı mücadelelerinde başarı temenni ediyoruz. Uzun yıllardır “Tek Millet İki Devlet” anlayışıyla, tarih ve siyaset arenasında omuz omuza yer aldığımız kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın her koşulda yanında olmakla beraber, tüm uluslararası hukuk ve siyaset bilimi verileri çerçevesinde açıkça Ermenistan tarafından işgal altında bulunan Karabağ’a yönelik çözümün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu uğurda ve bilim insanlarının üzerine düşen sorumluluğun gerçekleştirilmesi noktasında, Kocaeli Üniversitesi olarak her türlü göreve ve milletimize hizmet etmeye daima hazırız.

Dünya kamuoyunun Karabağ işgaline tepkisizliğinden yüz bularak, Ermeni halkını felakete sürükleyen yönetimleri şiddetle kınıyoruz. Emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda şiddet ve kandan medet umarak politika yürütenler, tahrikkar saldırıları ile yalnızca kardeşimiz Azerbaycan’a değil Ermeni halkına ve tüm bölge insanına zarar vermektedir. Bu çerçevede Aziz Milletimizden aldığımız sorumlulukla, tüm dünyayı ve uluslararası kamuoyunu işgal ve zulme karşı verilen haklı mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer almaya davet ediyoruz. İşgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’a yönelik saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü