Rektörlüğümüzden YKS Tercih Sonuçlarına Yönelik Açıklama

Kıymetli Öğrenciler ve Değerli Aileleri

Evlatlarımızın büyük emekler vererek hazırlandığı ve uzun yıllar süren çalışmalarını ortaya koymuş oldukları YKS-2019 Sınavı sonuçları açıklandı, tüm öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

YKS-2019 Sınavı sonucunda üniversitemizde okumaya hak kazanarak, Kocaeli Üniversitesi Ailesinin bir ferdi olan tüm evlatlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bugüne kadar göstermiş oldukları başarıların üniversite hayatlarında da devam etmesini temenni ediyorum. Başarılı olabilecekleri bir ortam, kendilerini ifade edebilecekleri koşullar, üst düzey eğitimle harmanlanmış yüksek kültüre erişebilecekleri bir üniversite hayatı yeni öğrencilerimizi bekliyor, bu koşulları en iyi şekilde değerlendirmelerini ümit ediyorum.

Kıymetli evlatlarımız, bugün kayıt yaptırmaya hak kazanıp bir ferdi olduğunuz Kocaeli Üniversitesi ailesi çeyrek asırı aşkın yapısıyla ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biridir. Ülkemiz sanayi ve kültürünün kalbinde, fiziksel ve akademik olarak en üst seviyelerde yer alan üniversitemiz, öğrencisini merkeze alan dev bir kurumdur. Sizlerin de bir ferdi olacağı Kocaeli Üniversitesi; 70 bini aşkın öğrencisi, 3 bine yakın akademik personeli ile neredeyse bir şehir büyüklüğüne erişmiş güçlü bir eğitim kurumudur.

Değerli ailelerimiz, büyük emekler vererek yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bizlere emanet ediyorsunuz. Sizlerin öğretmiş olduğu değerlerin üzerine inşa edecekleri kültürel birikim ve bilimsel bilgi ile çok daha donanımlı bir şekilde sizlere döndüklerini, emeklerinizin boşa çıkmadığını göreceksiniz. Evlatlarınız artık Kocaeli Üniversitesi ailesinin de bir ferdi, bizlerin de evlatlarıdır.

Üniversitemizi kazanan adaylarımızı bir kez daha tebrik ediyor, birlikte daha güçlü bir üniversite inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ