Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nden Açıklama

Türkiye’de gerçekleştirilen aşı çalışmalarına Üniversitemiz aktif olarak katılmış ve tüm aşıların faz 3 araştırmaları için deneklere uygulama yapılmıştır.

Son günlerde basında yer alan; Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün aşı olduğuna dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta ve kasıtlı olarak yanlış bilgi verilmektedir.

Rektörümüz diğer tüm denekler gibi gönüllü olarak aşı çalışmalarına katılmış olup, diğer deneklere yapılan uygulamalar aynı şekilde gerçekleştirilmiştir.

İlk dozu 9 Kasım 2020 ikinci dozu ise 30 Kasım 2020 tarihinde alan Prof. Dr. Hülagü aşının onay aldığı 21 Aralık 2020 tarihinden çok önce gönüllü olarak bu uygulamaya katılmıştır.

Katılan deneklerin çok büyük bir oranı sağlık çalışanlarından oluşmakta olup deneklere uygulanacak aşılar; yaş ve tıbbi gerekçeler göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Rektörümüz nezdinde üniversitemizi ve değerli bir hekim olan rektörümüzün şahsını hedef alan bu tür maksatlı haberleri kınıyoruz.

Bu tür haberler ve sorumlular hakkında her türlü yasal hakkımızın saklı olduğunu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü